SePoarta.ro - Sanatate, medicina

 

STRESUL - CAUZE, EFECTE, COMBATERE

Stesul este raspunsul organismului tau la problemele pe care le ai. Putin stres este uneori un lucru bun, dar atunci cand se accentueaza iti poate provoca grave probleme de sanatate sau iti poate denatura relatiile sociale.

Cu toti avem nevoie de un moment de stres in viata noastra, este ceea ce te face sa te trezesti de dimineata, este ceea ce iti da vitalitate si forta sa termini ce ai inceput. Devine ceva ingrijorator atunci cand este prea mult sau prea putin. A fi lipsit de stres inseamna sa te simti plictisit, izolat si fara chef, in dorinta de a capata energie multi apeleaza la lucruri si gesturi negative cum ar fi acoolul, drogurile sau violenta.

Prea mult stres, pe de alta parte, duce la probleme de sanatate, cele mai grave fiind cresterea tensiunii si a presiunii sangelui, disfunctii cardiace sau chiar atacuri de cord. Poate determina frica, suparare, anxietate ce iti vor perturba relatiile si viata sociala. Excesul de stres poate avea cauze pozitive (o noua slujba, o noua casa, o noua relatie) sau negative, acestea din urma putand duce la consumul de acool, imposibilitatea acceptarii problemei, consumul de medicamente excesiv si fumat. In locul acestora este recomandat:
- sa dormi, 30-40 de minute cand te simti intr-o asemenea situatie pentru a iti recapata fortele si pentru a te linisti;
- sa vizitezi un specialist sau sa ceri sfatul unui prieten bun;
- exprimati supararile artistic, transforma energiile negative in ceva creativ (canta la un instrument sau scrie);
- razi cat poti de mult, nu numai ca te va face sa te simti bine dar sa si arati bine;
- ai grija de tine si vorbeste cu tine, poate vei descoperi ceea ce te supara

 

  • Stresul

Planifica-ti timpul

Orice femeie ai intreba, majoritatea iti vor raspunde ca nu au suficient timp sa isi imparta activitatile, aceasta le face extrem de irascibile si stresate. Timpul, este astazi cel mai de pret, toti cei care ne inconjoara, de la prieteni, famile, copii la colegii de la munca, toti doresc atentie maxima. Dar care sunt de fapt prioritatile? Ce trebuie sa realizezi astazi si ce este cel mai important pentru tine? Iti oferim cateva sfaturi:

  1. determina clar ceea ce ai de facut – pastreaza putin timp pentru tine, ai timp sa te gandesti la viata ta si la planurile tale. Poti chiar sa iti scrii o lista cu dorinte si prioritati.

  2. sa iti stabilesti clar cum vrei sa iti petreci timpul – clasifica-ti problemele in: importante, nu foarte importante sau neimportante sau urgent si important, important dar nu urgent, urgent dar nu important sau nici urgent nici important. Vei vedea ca poti vedea mult mai clar daca merita sau nu iti dozesi efortul.

  3. identifica si restabileste obiectivele – poate aduce la linistea de care ai nevoie in viata ta, identificati obiectivele pentru o perioada scurta de timp (de ex. o saptamana) si incearca sa nu le schimbi ci doar sa le realizezi, fara niciun fel de stress;

  4. organizeaza-ti saptamana, sa stii cu siguranta ce ai de facut , iar daca apare ceva neasteptat, nu te agita, pur si simplu planifaca pentru saptamana viitoare;

evalueaza-ti rezultatele – la sfarsitul unei zile sau a unei saptamani gandeste-te cat se poate de realistic la ceea ce ai realizat, a fost sau nu prioritar? Asa vei reusi sa inveti din propriile greseli si mai ales sa te bucuri de fiecare succes in parte.

 

Cosmobeauty Exhibition 2010

Sex-Magazine.ro - Sex | Relatii | Pozitii sexuale | Sexualitate | Dragoste | Pasiune | Tabu

Magazin de jucarii pentru copii

Ghid de distractie online

Sex-Magazine.ro - Sex | Relatii | Pozitii sexuale | Sexualitate | Dragoste | Pasiune | Tabu